Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážená paní,

i na malé obci (možná skutečně výjimka potvrzuje pravidlo) jsou starostové, kteří to všechno, o čem jste psala, že jim chybí, mají – a nechtějí to, nepotřebují nebo si toho prostě jen neváží.

Jednoho takového znám, je ze středočeské obce o sto lidech – zajistil jsem mu po desítkách let obecní kroniku, s níž se neváhal chvástat před komisí soutěže Vesnice roku nebo hejtmanem, obstaral jsem mu nejenom obecní zpravodaj, ale i internetové stránky, na něž ty regulérní, obecní byly krátké, protože na nich o dění v obci bylo tolik, že by to datový prostor „ofiko“ stránek neunesl. S knihovnicí do obecní knihovny problém neměl, nabízelo se mu několik žen ze vsi – neměl jen zájem. V rámci skutečně úspěšných čtyř, možná pěti let z dvou volebních období se ale postupně všeho vzdal, kroniku nemá, web pohřbil, knihovna stále nefunguje. Na akcích obce se platí dobrovolné vstupné, i děti si v rámci dětského dne svého buřta k opékání musí zaplatit - a obávám se, že je jich rok od roku stále míň.

Vím, že práce starostů je řehole. Podle nich samých mizerně placená. To vzhledem k tomu, že je spojená s odpovědností, o níž se nám ostatním ani nezdá. Jisté prebendy, které z funkce plynou (např. telefon zdarma nebo - je-li na úřadě wi-fi a já mám barák hned vedle - tak i internet, o benzínu do auta ani nemluvím), to asi jen stěží vyváží.

Přesto si myslím, že je netřeba plakat nad hořkým údělem nejvyšších konšelů našich obcí. Jistě nejsou na tom všichni tak mizerně, jak píšete. Já jsem jeden příklad uvedl.

0 0
možnosti

Kdysi byval starosta ten nejchytrejsi clovek v obci. Pk si zmeniljmeno na predsedu narodniho vyboru a byl to ten nejoddanejsi stranik. Dnes asi ten nejbohatsi.

0 0
možnosti
Foto

J61a66n14a 54M45a49j87o72v39á

28. 7. 2018 17:05

To si rozhodně nemyslím.

1 0
možnosti
Foto

Je pravda, že starosta je obyčejný člověk se všemi přednostmi i nectnostmi. I on podléhá vábení úplatků od firem, kterým město rozděluje zakázky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Eva Fruhwirtová (1986) - Věnuje se efektivní komunikaci a tréninku mozku. V Třebíči založila mozkohernu a učí lidi znovu si hrát. Pamatuje si věci, na které ostatní dávno zapomněli. Ráda pozoruje dění kolem sebe a ještě raději se do něj zapojuje.