Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

Velmi špatný článek obsahující mnoho nepřesností. Namátkou některé z nich:

- Železnice to byla stavěná pro tehdejší účely (přímé spojení Brna s Vídní, navíc až jako "konkurence" jiné trati - té, která už v té době několik desítek let stála a vedla/vede přes Břeclav).

- Nepíše se "protěžování", ale "protežování".

- "Rakouská strana čeká jen na naši iniciativu" - zajímavé, že u Slavonic tomu bylo víceméně naopak. Nikdo si nemá co vyčítat. A další příklad - když jsme tedy iniciativně elektrizovali trať z Retzu až do Znojma, tak nám do Znojma jezdí méně vlaků z Rakouska, než kolik jich tam jezdilo předtím, protože za velkou patrovou soupravu chtějí ÖBB výrazně vyšší platbu, než kolik předtím stál český motorák pendlující mezi Znojmem a Retzem.

- Částečné zdvoukolejnění z Vídně do Laa? Opravdu velmi částečné - jen po městečko Wolkersdorf, které se nachází kousek od Vídně. Dál už jen jednokolejka. A technická poznámka - trať není elektrizována "až do Vídně", ale "až do Laa" (elektrizace postupovala pochopitelně opačným směrem).

- Které úseky tratě Brno - Břeclav - Wien jsou přetíženy? Jen menší část (ta u Brna) je zatížena silnou přímětskou osobní dopravou. Naopak zejména úsek Břeclav - Gänserndorf má volné kapacity dost. Trať přes M. Krumlov odlehčí (a to ještě velmi sporně) jen směru do Rakouska, nikoliv směru na Slovensko, který tu trať z Brna směrem na Břeclav "přetěžuje" také. Kolik vlaků by z tratě Brno - Břeclav ubylo, bude-li zmodernizována sklonově náročnější a z principu vždy pomalejší trať vedoucí nedaleko Moravského Krumlova?

- Ve srovnání cestovních dob chybí údaj o možné obnově vlaků Hrušovany n/J. - Bohutice v pracovní dny (resp. o víkendech je toto spojení použitelné i nyní), kdy cestovní doba Brno - Znojmo činí zhruba 2 h - 2 h 10 min. (v závislosti na směru). Nějaký zdroj (např. návrh jízdního řádu) informace o hodinové cestovní době po "obnově" trati přes M. Krumlov - ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Eva Fruhwirtová (1986) - Věnuje se efektivní komunikaci a tréninku mozku. V Třebíči založila mozkohernu a učí lidi znovu si hrát. Pamatuje si věci, na které ostatní dávno zapomněli. Ráda pozoruje dění kolem sebe a ještě raději se do něj zapojuje.